Colònies emocionals

CONVIURE, ENTENDRE, SUPERAR PORS, CONFIAR, CUIDAR…

1. Ser un Pixie amb els animals de granja

Maternal – Cicle Inicial

Objectiu

Els animals de granja ens ajudaran a entrenar les habilitats necessàries per arribar a ser un gran Pixie. Aprendrem a gestionar les pors amb valentia, entendrem com és d’important el respecte per tractar-nos amb amabilitat, i practicarem la paciència, element bàsic per l’aprenentatge. Tot plegat ajudarà als més petits a desenvolupar l’autonomia i una sana autoestima.

ACTIVITATS

Programa base 3 dies, 2 nits. Adaptable.

ANEM A L’ESCOLA DE MÀGIA

Un espai màgic ens ajudarà a descobrir les habilitats que necessitem per ser un bon Pixie. Treballarem la Consciència Emocional.

ELS AMICS DELS PIXIES

Amb ajuda dels animals de granja, entrenarem el respecte i l’empatia. Treballarem l’Empatia, la Consciència i la Regulació Emocional.

ENTRENAMENT DELS PIXIES

Per ser un bon Pixie i aconseguir fer Màgia Petita, farem tres activitats: Les Mini motos, on treballarem l’Autonomia. El Mini Air Treck on entrenarem la Valentia, i la Mini Tirolina on desenvoluparem l’Autoestima. Treballarem la Paciència, la Valentia, l’Autonomia i l’Autoestima.

L’ALEGRIA DELS PIXIES

Aquesta súper habilitat dels Pixies, la podrem entrenar amb dues activitats; els Llits elàstics i el Taller Pinta-Pixies. Treballarem la paciència i l’emoció de l’Alegria.

LES GALETES DE L’AMOR

Cuinem unes dolces galetes per emportar-nos a casa perquè els pares i mares tastin la màgia de l’Amor dels Pixies. Entrenem la Creativitat.

LA GRANJA BARCELONA
LA CALMA DELS PIXIES

Després de tant entrenament als Circuits d’Aventura, i conèixer tots els animals, els Pixies ens regalen el Pot de la Calma. Amb ell aprendrem a gestionar la ràbia i la frustració. Entrenem la Regulació Emocional.

FEM MÀGIA PETITA

Activitat final amb tots els amulets Pixies.
Aconseguim fer la Màgia Petita.

NIT 1: TRANSFORMEM LA POR AMB ELS ANIMALS

Passeig amb llanternes on escoltarem els sons dels animals de granja a la nit, i transformarem la por en calma i llaminadures.

NIT 2: CONTE DE BONA NIT

El conte de la Lily sota els estels, ens ajudarà a tenir dolços somnis.

NOTA: Adaptem el programa a 2 dies, 1 nit.
Inclou el conte de la Lily per emportar a l’escola.

2. L’Hort de la vida

Cicle inicial – Cicle mitjà – Cicle superior

Objectiu

Un conte, llavors d’alegria, un hort, la màgia, un desig, la fortalesa, un somni… L’objectiu és prendre consciència emocional i entrenar la gestió de les emocions amb l’ajuda del conte “L’hort de la vida”. Entendrem les emocions bàsiques; la por, la ràbia, la tristesa i l’alegria.

ACTIVITATS

Programa base 3 dies, 2 nits. Adaptable.

ACONSEGUIM LES PEDRES 

Per aconseguir les pedres haurem de ser valents i superar diferents reptes treballant junts en equip al circuit d’aventura. Entrenem el treball en equip.

TROBADA AMB LA SENYORA POR (bosc màgic):

Coneixerem una senyora de qui tothom fuig. Escoltant-la comprendrem què és la por, per a què serveix i per què tots la tenim. També ens parlarà de la seva amiga, la senyora Valentia. Treballem la consciència emocional.

GAUDIM DE L’ALEGRIA

Gaudirem de l’alegria, una emoció que ens ajuda a transformar els problemes en dolces llaminadures, a més de ser l’emoció que més ens motiva i ens mou. Entrenem la competència per autogenerar emocions positives.

EL CIRCUIT D’EMOCIONS:

 Pista americana que ens ajudarà a sentir diferents emocions, conèixer-les i fer-nos amics d’elles mentre ens ho passem d’allò més bé. Entrenem el treball en equip i l’autocontrol emocional.

TROBADA AMB LA SENYORA TRISTESA (bosc màgic):

Una noia una mica mandrosa i delicada que ens ajuda a guarir les nostres ferides de l’ànima per fer-nos més forts i savis! Ens explicarà com treballa cada vegada que patim. Treballem la consciència emocional.

LA BOTIGA DE LES LLAVORS:

Moment per decidir què volem plantar al nostre hort de la vida i què no. Treballarem l’autonomia emocional i la presa de decisions.

LES MEVES LLAVORS:

Elaborem el nostre farcellet on guardarem les llavors que cadascú ha comprat, aquelles que volem tenir a prop. Treballem la consciència emocional.

UNES LLAVORS PER A LA CLASSE:

 L’alegria, la paciència, la responsabilitat i l’empatia s’hauran de regar al llarg del curs i seran el nostre ancoratge emocional per no oblidar-nos d’entrenar-les durant l’any.

– ACTIVITATS DE NIT:
CONTE DE BONA NIT:

Expliquem el conte de L’Hort de la Vida sota els estels i ens relaxem per anar a dormir.

EL BOSC A LA NIT:

Passeig pel bosc amb llanternes on entrenarem la valentia en superar la por a la foscor.

NOTA: Adaptem el programa a 2 dies, 1 nit.
Inclou el conte de la Lily per emportar a l’escola.

3. Les claus dels 5 regnes

Cicle superior, ESO, Cicles Formatius Superiors i Batxillerat

Objectiu

Cinc són les claus que haurem d’aconseguir per entrar al gran Regne, el de la Felicitat; L’Autoconeixement, la Comunicació Positiva, L’Autoestima, La Responsabilitat i la Cohesió seran les claus que haurem d’entrenar per aconseguir-ho.

ACTIVITATS

Programa base 3 dies, 2 nits. Adaptable.

LA TERRA DELS CINC REGNES

Un espai màgic en mig del bosc ens ajudarà a entendre el Regne de la Felicitat per no caure en confusió (diferenciar l’alegria de la felicitat). I ho entendrem amb les motos elèctriques. Entrenem la Consciència Emocional.

LA CLAU DE L’AUTOCONEIXEMENT AMB ELS CAVALLS

Lideratge amb el cavall, on podran descobrir com la seguretat i l’autoestima són bàsiques per liderar-se i liderar. Entrenem la Valentia, l’Autoestima, l’autoconeixement i el Lideratge.

LA CLAU DE LA COMUNICACIÓ POSITIVA AMB EL CIRCUIT DE L’EQUILIBRI

Un divertit circuit ens ajudarà a entendre el treball en equip i entrenar la comunicació positiva. L’objectiu? Ser generadors d’estats d’ànims positius a l’aula!!! Entrenem la Comunicació Positiva, la Consciència
Emocional i el Treball en Equip.

LA CLAU DE L’AUTOESTIMA AMB L’AIRTREKK I LA SÚPER TIROLINA

Dues potents activitats amb el circuit AirTrekk, el més gran d’Europa, on els alumnes transformaran la por en valentia, entrenaran la consciència emocional i sentiran l’augment d’autoestima. Entrenem l’Autoestima, La Consciència Emocional, la Valentia.

LA CLAU DE LA RESPONSABILITAT AMB AL LABERINT

Laberint on els alumnes entrenaran les dues competències
principals per aconseguir el treball en equip; la responsabilitat i la confiança. Entrenem la Responsabilitat, la Confiança i l’Empatia.

LA CLAU DE LA COHESIÓ AMB LA MISSIÓ

Tres reptes; La Roda, Les tres Plataformes i els Skis Solidaris, seran uns grans entrenadors de les habilitats del treball en equip: la comunicació, la planificació, el lideratge, la coordinació i l’escolta activa. Entrenem el
Treball en Equip, l’Escolta Activa, la Consciència Emocional i les Competències Socials.

LA CLAU DE LA FELICITAT AL CASTELL DEL BOSC DELS CINC REGNES

Activitat final on cada alumne rebrà la Polsera de les claus dels cinc Regnes, un veritable ancoratge emocional per a seguir utilitzant a l’escola i a casa.

NIT 1: FOC DE NIT: CREMAR EL QUE VULL DEIXAR. CUINAR EL QUE VULL MENJAR

Una bonica activitat sota l’impressionant cel a 1.600 Mts d’alçada, alhora que treballem l’autoconeixement.

NIT 2: FESTA A LA DISCO

Ballar per superar vergonyes i millorar la cohesió.

NOTA: Adaptem el programa a 2 dies, 1 nit.
Inclou el conte de la Lily per emportar a l’escola.

4. Em cuido per poder-te cuidar

Cicle superior, ESO, Cicles Formatius Superiors i Batxillerat

Objectiu

Cuidar-se també significa entendre les emocions que sentim, com la por, la ràbia o la tristesa. Les presses, el mòbil, el consum etc. sovint distreuen als infants de l’autoconeixement. L’objectiu seria descobrir qui som, què volem i cap a on volem anar, tenint en compte les circumstàncies reals de la vida que ens envolta.

ACTIVITATS

Programa base 3 dies, 2 nits. Adaptable.

 • QUÉ ES CUIDARME?: Introducció al programa al prat dels cavalls, on l’objectiu principal sera aprendre a acceptarnos per poder tenir una bona opinió de nosaltres mateixos. Treballem la conciència emocional i l’autoestima.
 • TROBADA AMB LA POR: Ens ensenyará quines estrategias utilitza per ser ella, i no nosaltres, la que decideix qué fem i qué no fem a la nostra vida. Treballem la conciencia emocional.
 • CONSCIÈNCIA EMOCIONAL AMB EL CAVALL: Pell amb pell ens adonarem de quin és el nostre nivell de seguretat i autoestima.Treballarem la consciència emocional.
 • CIRCUIT DE LA CONFIANÇA: L’antídot de la por és la confiança, si ens sentim segurs podem afrontar qualsevol repte. Entrenem la confiança, la responsabilitat i el treball en equip.
 • EM CUIDO I M’ESTIMO. Què és l’autoestima? Taller on treballarem la consciència emocional i l’autoestima.
 • EL TERMÒMETRE DE L’AUTOESTIMA: Taller on entendrem què ens fa pujar i baixar la nostra autoestima. Treballarem la consciència emocional i l’autoestima.
 • UN MISSATGE PER A TU: Pont xinès on ens adonem de la forma de comunicar-nos amb els altres. Treballem la comunicació assertiva.
 • DESCONNECTAR PER CONNECTAR: Ens endinsarem a la natura per rebre un bany de bosc, desconnectant de l’estrès diari i de l’ hiperconnectivitat virtual de les xarxes i el mòbil.
 • ENS CUIDEM: Introducció sobre les habilitats socials: empatia, comunicació positiva, gestió del conflicte.
 • TEIXINT NOVES XARXES 2.0: Taller on farem visibles els lligams que tenim amb els companys fent intercanvis afectius reals, transportant les dinàmiques de les xarxes socials a la realitat. Treballarem la consciència emocional, la comunicació assertiva i la presa de decisions.
 • EL CAMÍ DE LA VIDA: Circuit que ajudarà a prendre consciència dels diferents trams que conforma el nostre camí de la vida, a on estem i a on volem anar. Treballem la consciència emocional i la presa de decisions.

activitats de nit:

 • TREKKING NOCTURN: Treballarem les habilitats necessàries per a fer front a una de les pors més recurrents i ancestrals: la por a la foscor.
 • FESTA DISCO: La música i el ball afavoreixen la cohesió, el sentit de pertinença, generem endorfines i produeixen una immensa alegria.
NOTA: Adaptem el programa a 2 dies, 1 nit.
Inclou el conte de la Lily per emportar a l’escola.

01.

Què cal portar?

Sac de dormir, llanterna, sabatilles o calçat de muntanya (tipus xiruques), necesser, tovallola de dutxa, roba còmoda que es pugui tacar, gorra per al sol i crema solar (primavera-estiu), botes d’aigua i impermeable (previsió de pluja), abric i folro polar (tardor – hivern).

03.

El preu inclou

 • Allotjament en pensió completa durant tota l’estada (des del dinar del primer dia fins al dinar de l’últim dia).
 • Totes les activitats esmentades del programa escollit, des del primer dia a les 10.00h del matí.
 • Un professor gratuït per cada 10 alumnes (cada 8 per Educació Maternal).
 • Grups de treball de 15-23 alumnes (mireu ratis).

Què ens fa diferents?

 • Monitors formats en Educació Emocional en el Mètode La Granja©, per aprofitar les colònies i, a més, entrenar les competències emocionals (empatia, treball en equip, comunicació positiva, autonomia, etc).
 • Més de 800 hectàrees d’espais, i activitats a dues cotes d’alçada, una a 1.600 metres i una altra a 2.600 metres.
 • Menjar natural i casolà, fet per nosaltres i adaptat a les intoleràncies alimentàries.
 • Tenim 300 dies de sol a l’any i oferim activitats d’estiu i d’hivern.

02.

I si plou?

En cas de pluja adaptarem les activitats i el programa, disposem d’espais interiors i zones cobertes. Si els alumnes porten impermeable (i botes d’aigua) els farem viure i sentir la pluja, una sensació que poques vegades tenen l’oportunitat de gaudir.

04.

Ràtios

15 a 23: 1 grup
24 a 38: 2 grups
39 a 60: 3 grups
61 a 80: 4 grups
81 a 100: 5 grups
101 a 120: 6 grups
121 a 140: 7 grups
Cada grup el porta un monitor/a
Per a grups més reduïts, consulteu tarifa per telèfon

PREUS CURS ESCOLAR 2023-2024

MATERNAL I C. INICIAL


3 dies, 2 nits
161,90€

2 dies, 1 nit
98,50€

C. MITJÀ, C. SUPERIOR I ESO


3 dies, 2 nits
169,20€

2 dies, 1 nit
103,35€

Reserva

Les seves paraules són la prova que l’educació emocional FUNCIONA!

Respostes literals dels infants quan els preguntem “què t’emportes d’aquests dies?”

Potser també t’interessa…

Excursions escolars

L’objectiu és que els alumnes facin un parèntesi en el seu dia a dia, respirin natura, experimentin i visquin un dia ple de màgia i aprenentatge.

Més informació

Contacta amb nosaltres

Si tens dubtes, vols rebre assessorament o t’interessa fer una reserva, posa’t en contacte amb nosaltres.

Ho pots fer també per WhatsApp